Dopo tanto tempo e tanta fatica finalmente posso pubblicare la traduzione in dialetto parmigiano della recensione di Grog all'Osteria della Pomposa.........sinceramente non so se è corretto utilizzare questo spazio, nel caso la spostiamo da un'altra parte!!
Par festegèr l'eveniment e son andè e cle sènne organiséde da GM, apenna arivè e s'eron in dù, mi ed “Ema”.
Dope Ân po' e rivè anca “Sio e Boso”, che però la n'è mighe restéde e magnér con nojetor, la g'ha un intralà s emoròs e l Âere tute tiréde c'me ne sfromble.
Alore “Fritele” la sturè ne botiglie ed “Valdobbiadene”, e nojetor e ne s'féme mighe preghèr par fnirle.
Pian pià i' rivon tùti: “ Falconline e Reginelulu, poi Pattyb e d'jetor ragas che mi en conòs mighe.
Mi em sed in d' ne tevle de quà tor, con “Regine,Falcon e Sio”. Dope poc “Fritele” el rive con un pietè con sore d'il feti ed pan nigor, e n'etor con del butér, nojetor par le fame eme magnè tut sense spetér.
Dope e arivè n'etor du piatè, von col “carpaccio ed tò con la rucole salvatghe e tomechenni.”
El tò l'ere proprie fresc e ecesionèl, e c'letor con i frò col già s, bòn e pò ostrichi ed Bretagna, vaco cà che godurie, e mi i m'en piesù bombè, tant che n'ho megnè un squas, forsi pù ed dés.
De bèvor el convent l'ha pessè el “sampagn” col proprie frances, el s'é cieméve, spete n'atim che guérd le foto parchè ne m'ricord mighe: “brut” vol dir sec “san Germain de Craies Carte blanc”, “Falcon” ne beve mighe el vèn bianc ecsì la tot ed'le “Grasparosse” mo nojetor tri e le fe e n'eme d'bù tre botigli.
Dope gli ostrichi e cominciè a rivèr prime un piat picè con di gambarò crud, po' un Âetor grand con còli pù gros cot al vapòr da magnér con le mortedéle ed “Pasquini e Brusiani” , fenomenèl
Medòne che magnéde, nel so gnà n mi co n'ho megnè.
E le fè in t'el me piat e gh'ere ne montagne ed testi ed òcc, diris tra crud e còt Âne quarantenne o forsi ed pù, e po' “Fritele” l'ere ripesè con tut e mi e'm son strefoghè e saris ste lì tute le note e magnèr tut ch'il cosi sfisiosi.
E le fè i sugh con l'uve fragole e mi n'ho magnè du, niente chefè. Sorbet e du bicrè ed nosè, col bò.
Encòre ridudi e ciacri po' e son endè e peghèr 50 euro par ne magnéde de oscar.
Sinc capel par “Fritele” son stè benisim, l'ere un po' et temp ch'en stéve csì bè.
Grasie “Fritele” mo grasie anche e “Falcon, Regine, Sio, Pattyb Eme” par le bele compagnie.
Ah, e n'em voi scorder “Federico” l'imbianchè, molt simpatic.
A n'ore e un quèrt e io cepé le bicicléte e con poche fedighe e son tornè a cà , stuf mo content.
Ev salut magnò, arvedros.